Χωριάτικη Μπαγκέτα με Φιλετάκια Κοτόπουλου σε Άλειμμα από Caesar Sauce
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Χωριάτικη Μπαγκέτα με Φιλετάκια Κοτόπουλου σε Άλειμμα από Caesar Sauce

ΥΛΙΚΑ

Για τη μπαγκέτα

  • 1.000 γρ. Ζυμωτό
  • 20 γρ. αλάτι
  • 25 γρ. μαγιά
  • 100 γρ. ξινό προζύμι
  • 30 γρ. μαργαρίνη
  • 700 γρ. νερό

Για το ξινό προζύμι

Για τη γέμιση

  • άλειμμα από Caesar Sauce
  • φύλλα από ελληνικό ή σγουρό, πράσινο μαρούλι
  • ψημένα φιλετάκια κοτόπουλου κατεψυγμένα ή φρέσκο στήθος από κοτόπουλο ψημένο στο φούρνο
  • μισές φέτες ντομάτας
  • μισές φέτες από αγγούρι, λεπτοκομμένες και με τη φλούδα τους
  • φέτες από καπνιστή γαλοπούλα
  • πέταλα παρμεζάνας
  • βραστούς σπόρους από καλαμπόκι (προαιρετικά)

Για το άλειμμα

  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. cream cheese
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
  • 1 κ.γ. ξύδι λευκό
  • 2-3 κ.σ. νερό εάν χρειαστεί
  • ανάλογο πιπέρι και αλάτι
  • ½ τριμμένη σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
  • Διάρκεια ζωής μείγματος 3 μέρες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ξινό προζύμι

  1. Ζυμώνουμε στην 1η ταχύτητα για 10 λεπτά και στη συνέχεια το τοποθετούμε σε κλειστό κουβά σε οποιοδήποτε χώρο εκτός ψυγείου.
  2. Χρήση αυτού μετά από 24 ώρες τουλάχιστον.

Για τη μπαγκέτα

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για 3 λεπτά στην 1η ταχύτητα και για όσο χρόνο χρειαστεί στην 2η ταχύτητα, για περίπου 6 - 7 λεπτά
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 15 λεπτά και κόβουμε 160 γρ. και πλάθουμε ελαφρά. Στη συνέχεια ξεκουράζουμε πάλι τη ζύμη για 10 λεπτά
  3. Πλάθουμε στο τελικό επιθυμητό σχήμα και βουτάμε στο νερό, μετά στο σουσάμι και τοποθετούμε σε λαμαρίνα μπαγκέτας με το σουσάμι προς τα επάνω
  4. Στοφάρουμε για 20 - 25 λεπτά και χαράσσουμε λοξά
  5. Στο τέλος φουρνίζουμε με ατμούς στους 200°C για περίπου 25 λεπτά

Για τη γέμιση

  1. Χαράσσουμε τη μπαγκέτα με την τεχνική του «χαμόγελου», χωρίς όμως να το διαχωρίσουμε
  2. Αλείφουμε με το μείγμα Caesar’s (περίπου 40 γρ.) και τις δύο πλευρές της μπαγκέτας
  3. Τοποθετούμε το μαρούλι και στη συνέχεια, πάνω από αυτό απλώνουμε κατά μήκος τα ψημένα φιλετάκια κοτόπουλου. Εναλλακτικά, κόβουμε το ψημένο κοτόπουλο σε ψιλές διαγώνιες φέτες με το μαχαίρι ή στη ζαμπονομηχανή
  4. Κατόπιν, τοποθετούμε εναλλάξ σε ντόμινο τις φέτες από τη ντομάτα, το αγγούρι και τη καπνιστή
    γαλοπούλα
  5. Τέλος, πουδράρουμε με τα πέταλα παρμεζάνας και ρίχνουμε το καλαμπόκι από επάνω
  6. Τοποθετούμε το σάντουιτς στη βιτρίνα
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Χωριάτικα

Χωριάτικη Μπαγκέτα με Φιλετάκια Κοτόπουλου σε Άλειμμα από Caesar Sauce

Loulis Mills-Ζυμωτό

ΥΛΙΚΑ

Για τη μπαγκέτα

  • 1.000 γρ. Ζυμωτό
  • 20 γρ. αλάτι
  • 25 γρ. μαγιά
  • 100 γρ. ξινό προζύμι
  • 30 γρ. μαργαρίνη
  • 700 γρ. νερό

Για το ξινό προζύμι

Για τη γέμιση

  • άλειμμα από Caesar Sauce
  • φύλλα από ελληνικό ή σγουρό, πράσινο μαρούλι
  • ψημένα φιλετάκια κοτόπουλου κατεψυγμένα ή φρέσκο στήθος από κοτόπουλο ψημένο στο φούρνο
  • μισές φέτες ντομάτας
  • μισές φέτες από αγγούρι, λεπτοκομμένες και με τη φλούδα τους
  • φέτες από καπνιστή γαλοπούλα
  • πέταλα παρμεζάνας
  • βραστούς σπόρους από καλαμπόκι (προαιρετικά)

Για το άλειμμα

  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. cream cheese
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
  • 1 κ.γ. ξύδι λευκό
  • 2-3 κ.σ. νερό εάν χρειαστεί
  • ανάλογο πιπέρι και αλάτι
  • ½ τριμμένη σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
  • Διάρκεια ζωής μείγματος 3 μέρες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ξινό προζύμι

  1. Ζυμώνουμε στην 1η ταχύτητα για 10 λεπτά και στη συνέχεια το τοποθετούμε σε κλειστό κουβά σε οποιοδήποτε χώρο εκτός ψυγείου.
  2. Χρήση αυτού μετά από 24 ώρες τουλάχιστον.

Για τη μπαγκέτα

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για 3 λεπτά στην 1η ταχύτητα και για όσο χρόνο χρειαστεί στην 2η ταχύτητα, για περίπου 6 - 7 λεπτά
  2. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 15 λεπτά και κόβουμε 160 γρ. και πλάθουμε ελαφρά. Στη συνέχεια ξεκουράζουμε πάλι τη ζύμη για 10 λεπτά
  3. Πλάθουμε στο τελικό επιθυμητό σχήμα και βουτάμε στο νερό, μετά στο σουσάμι και τοποθετούμε σε λαμαρίνα μπαγκέτας με το σουσάμι προς τα επάνω
  4. Στοφάρουμε για 20 - 25 λεπτά και χαράσσουμε λοξά
  5. Στο τέλος φουρνίζουμε με ατμούς στους 200°C για περίπου 25 λεπτά

Για τη γέμιση

  1. Χαράσσουμε τη μπαγκέτα με την τεχνική του «χαμόγελου», χωρίς όμως να το διαχωρίσουμε
  2. Αλείφουμε με το μείγμα Caesar’s (περίπου 40 γρ.) και τις δύο πλευρές της μπαγκέτας
  3. Τοποθετούμε το μαρούλι και στη συνέχεια, πάνω από αυτό απλώνουμε κατά μήκος τα ψημένα φιλετάκια κοτόπουλου. Εναλλακτικά, κόβουμε το ψημένο κοτόπουλο σε ψιλές διαγώνιες φέτες με το μαχαίρι ή στη ζαμπονομηχανή
  4. Κατόπιν, τοποθετούμε εναλλάξ σε ντόμινο τις φέτες από τη ντομάτα, το αγγούρι και τη καπνιστή
    γαλοπούλα
  5. Τέλος, πουδράρουμε με τα πέταλα παρμεζάνας και ρίχνουμε το καλαμπόκι από επάνω
  6. Τοποθετούμε το σάντουιτς στη βιτρίνα