Ψωμί Βρώμης
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Ψωμί Βρώμης

ΥΛΙΚΑ

  • 1.000 γρ. Βρώμης
  • 1.000 γρ. Extra Fino
  • 40 γρ. αλάτι
  • 60 γρ. μαγιά
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 1.300 γρ. Νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 4' στη 1η ταχύτητα και για όσο χρόνο χρειαστεί στη 2η ταχύτητα, μέχρι να ζυμωθεί πολύ καλά.
  2. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 20', κόβουμε και πλάθουμε σε λαδωμένη φόρμα του μισού κιλού.
  3. Στοφάρουμε για 35-40' και στη συνέχεια βρέχουμε την επιφάνεια με νερό και προσθέτουμε νιφάδες βρώμης.
  4. Χαράσσουμε λοξά, διαγώνια και σταυρωτά και φουρνίζουμε με ατμούς στους 205°C για 35'.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Ευ ζήν

Ψωμί Βρώμης

Loulis Mills-Βρώμης

ΥΛΙΚΑ

  • 1.000 γρ. Βρώμης
  • 1.000 γρ. Extra Fino
  • 40 γρ. αλάτι
  • 60 γρ. μαγιά
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 1.300 γρ. Νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 4' στη 1η ταχύτητα και για όσο χρόνο χρειαστεί στη 2η ταχύτητα, μέχρι να ζυμωθεί πολύ καλά.
  2. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 20', κόβουμε και πλάθουμε σε λαδωμένη φόρμα του μισού κιλού.
  3. Στοφάρουμε για 35-40' και στη συνέχεια βρέχουμε την επιφάνεια με νερό και προσθέτουμε νιφάδες βρώμης.
  4. Χαράσσουμε λοξά, διαγώνια και σταυρωτά και φουρνίζουμε με ατμούς στους 205°C για 35'.