Τοστ Ζην με Φρέσκια Μοτσαρέλα και Τομάτα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Τοστ Ζην με Φρέσκια Μοτσαρέλα και Τομάτα

ΥΛΙΚΑ

Για φέτες τοστ Ζην

Για το ξινό προζύμι

Για τη γέμιση

  • 2 φέτες από ψωμί Ζην
  • άλειμμα κρέμας τυριού με βασιλικό
  • φυλλώματα από σπανάκι baby ή ρόκα
  • φέτες από φρέσκια μοτσαρέλα ή εναλλακτικά από μοτσαρέλα φόρμας ή στρογγυλό μπαστούνι ημι-φρέσκιας μοτσαρέλας
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
  • 1- 2 φέτες ντομάτας ή 4 μισές

Για το άλειμμα

  • 3 κ.σ. cream cheese
  • 1 κ.γ. πέστο βασιλικού
  • (διάρκεια ζωής μείγματος 3 μέρες)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ξινό προζύμι

  1. Ζυμώνουμε στην 1η ταχύτητα για 10 λεπτά και στη συνέχεια το τοποθετούμε σε κλειστό κουβά σε οποιοδήποτε χώρο εκτός ψυγείου
  2. Χρήση αυτού μετά από 24 ώρες τουλάχιστον


Για τις φέτες τοστ Ζην

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 3 λεπτά στην 1η ταχύτητα και για περίπου 5 - 7 λεπτά στη 2η ταχύτητα
  2. Κατευθείαν κόβουμε ζύμη 1.200 γρ. για φόρμα του τόστ 600 γρ.
  3. Στοφάρουμε για περίπου 50 - 60 λεπτά (προτού η ζύμη φθάσει στο χείλος της φόρμας)
  4. Σκεπάζουμε με καπάκι και φουρνίζουμε με ατμούς στους 210°C για 50 λεπτά τουλάχιστον
  5. Αφού ψηθεί και κρυώσει καλά, το κόβουμε στη μηχανή του τοστ


Για τη γέμιση

  1. Αλείφουμε την αρωματική κρέμα τυριού και στις δύο φέτες (η ποσότητα να μη ξεπερνάει τα 40 γρ.)
  2. Τοποθετούμε τα φυλλώματα από το σπανάκι
  3. Πάνω από το σπανάκι βάζουμε τις φέτες από τη μοτσαρέλα και τις πουδράρουμε με λίγο πιπέρι
  4. Κλείνουμε και μεμβρανάρουμε το σάντουιτς (εάν υπάρχει τρίγωνη πλαστική θήκη μπορούμε να το κόψουμε διαγωνίως και να το αποθηκεύσουμε μέσα σε αυτή)

Άλευρα Χωριάτικα

Τοστ Ζην με Φρέσκια Μοτσαρέλα και Τομάτα

Loulis Mills-Extra Ζυμωτό

ΥΛΙΚΑ

Για φέτες τοστ Ζην

Για το ξινό προζύμι

Για τη γέμιση

  • 2 φέτες από ψωμί Ζην
  • άλειμμα κρέμας τυριού με βασιλικό
  • φυλλώματα από σπανάκι baby ή ρόκα
  • φέτες από φρέσκια μοτσαρέλα ή εναλλακτικά από μοτσαρέλα φόρμας ή στρογγυλό μπαστούνι ημι-φρέσκιας μοτσαρέλας
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
  • 1- 2 φέτες ντομάτας ή 4 μισές

Για το άλειμμα

  • 3 κ.σ. cream cheese
  • 1 κ.γ. πέστο βασιλικού
  • (διάρκεια ζωής μείγματος 3 μέρες)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ξινό προζύμι

  1. Ζυμώνουμε στην 1η ταχύτητα για 10 λεπτά και στη συνέχεια το τοποθετούμε σε κλειστό κουβά σε οποιοδήποτε χώρο εκτός ψυγείου
  2. Χρήση αυτού μετά από 24 ώρες τουλάχιστον


Για τις φέτες τοστ Ζην

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 3 λεπτά στην 1η ταχύτητα και για περίπου 5 - 7 λεπτά στη 2η ταχύτητα
  2. Κατευθείαν κόβουμε ζύμη 1.200 γρ. για φόρμα του τόστ 600 γρ.
  3. Στοφάρουμε για περίπου 50 - 60 λεπτά (προτού η ζύμη φθάσει στο χείλος της φόρμας)
  4. Σκεπάζουμε με καπάκι και φουρνίζουμε με ατμούς στους 210°C για 50 λεπτά τουλάχιστον
  5. Αφού ψηθεί και κρυώσει καλά, το κόβουμε στη μηχανή του τοστ


Για τη γέμιση

  1. Αλείφουμε την αρωματική κρέμα τυριού και στις δύο φέτες (η ποσότητα να μη ξεπερνάει τα 40 γρ.)
  2. Τοποθετούμε τα φυλλώματα από το σπανάκι
  3. Πάνω από το σπανάκι βάζουμε τις φέτες από τη μοτσαρέλα και τις πουδράρουμε με λίγο πιπέρι
  4. Κλείνουμε και μεμβρανάρουμε το σάντουιτς (εάν υπάρχει τρίγωνη πλαστική θήκη μπορούμε να το κόψουμε διαγωνίως και να το αποθηκεύσουμε μέσα σε αυτή)