Τοστ Ζην με Καπνιστό Σολομό με Κρέμα Τυριού, Μοσχολέμονο και Κάπαρη
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Τοστ Ζην με Καπνιστό Σολομό με Κρέμα Τυριού, Μοσχολέμονο και Κάπαρη

ΥΛΙΚΑ

Για το τοστ Ζην

Για το ξινό προζύμι

Για τη γέμιση

  • άλειμμα κρέμας τυριού με μοσχολέμονο
  • κάπαρη ψιλοκομμένη η τριμμένο αγγουράκι τουρσί
  • φέτα από καπνιστό σολομό

Για το άλειμμα

  • 3 κ.σ. cream chesse
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα
  • ξύσμα και χυμό από 1 μοσχολέμονο
  • ½ κ.γ κοφτό ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ ψιλοκομμένος φρέσκος άνηθος (προαιρετικά)
  • ανάλογο πιπέρι και αλάτι (από μία πρέζα περίπου)
  • Διάρκεια ζωής μείγματος 3 μέρες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ξινό προζύμι

1. Ζυμώνουμε στην 1η ταχύτητα για 10 λεπτά και στη συνέχεια το τοποθετούμε σε κλειστό κουβά σε οποιοδήποτε χώρο εκτός ψυγείου
Χρήση αυτού μετά από 24 ώρες τουλάχιστον

Για τις φέτες τοστ Ζην

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 3 λεπτά στην 1η ταχύτητα και για περίπου 5 - 7 λεπτά στη 2η ταχύτητα
  2. Κατευθείαν κόβουμε ζύμη 1.200 γρ. για φόρμα του τόστ 600 γρ.
  3. Στοφάρουμε για περίπου 50 - 60 λεπτά (προτού η ζύμη φθάσει στο χείλος της φόρμας)
  4. Σκεπάζουμε με καπάκι και φουρνίζουμε με ατμούς στους 210°C για 50 λεπτά τουλάχιστον
  5. Αφού ψηθεί και κρυώσει καλά, το κόβουμε στη μηχανή του τοστ


Για τη γέμιση

  1. Αλείφουμε την αρωματική κρέμα τυρού και στις δύο φέτες ( η ποσότητα να μην ξεπερνάει τα 40 γρ.)
  2. Κατόπιν πασπαλίζουμε την ψιλοκομμένη κάπαρη η το τριμμένο αγγουράκι τουρσί
  3. Πάνω τους τοποθετούμε τον καπνιστό σολομό και τις πουδράρουμε με λίγο πιπέρι
  4. Κλείνουμε και μεβρανάρουμε το σάντουιτς (εάν υπάρχει τρίγωνη πλαστική θήκη μπορούμε να το κόψουμε διαγωνίως και να το αποθηκεύσουμε μέσα σε αυτήν)

 

Ευ ζήν

Τοστ Ζην με Καπνιστό Σολομό με Κρέμα Τυριού, Μοσχολέμονο και Κάπαρη

Loulis Mills-Ζην Πετρόμυλου

ΥΛΙΚΑ

Για το τοστ Ζην

Για το ξινό προζύμι

Για τη γέμιση

  • άλειμμα κρέμας τυριού με μοσχολέμονο
  • κάπαρη ψιλοκομμένη η τριμμένο αγγουράκι τουρσί
  • φέτα από καπνιστό σολομό

Για το άλειμμα

  • 3 κ.σ. cream chesse
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα
  • ξύσμα και χυμό από 1 μοσχολέμονο
  • ½ κ.γ κοφτό ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ ψιλοκομμένος φρέσκος άνηθος (προαιρετικά)
  • ανάλογο πιπέρι και αλάτι (από μία πρέζα περίπου)
  • Διάρκεια ζωής μείγματος 3 μέρες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ξινό προζύμι

1. Ζυμώνουμε στην 1η ταχύτητα για 10 λεπτά και στη συνέχεια το τοποθετούμε σε κλειστό κουβά σε οποιοδήποτε χώρο εκτός ψυγείου
Χρήση αυτού μετά από 24 ώρες τουλάχιστον

Για τις φέτες τοστ Ζην

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 3 λεπτά στην 1η ταχύτητα και για περίπου 5 - 7 λεπτά στη 2η ταχύτητα
  2. Κατευθείαν κόβουμε ζύμη 1.200 γρ. για φόρμα του τόστ 600 γρ.
  3. Στοφάρουμε για περίπου 50 - 60 λεπτά (προτού η ζύμη φθάσει στο χείλος της φόρμας)
  4. Σκεπάζουμε με καπάκι και φουρνίζουμε με ατμούς στους 210°C για 50 λεπτά τουλάχιστον
  5. Αφού ψηθεί και κρυώσει καλά, το κόβουμε στη μηχανή του τοστ


Για τη γέμιση

  1. Αλείφουμε την αρωματική κρέμα τυρού και στις δύο φέτες ( η ποσότητα να μην ξεπερνάει τα 40 γρ.)
  2. Κατόπιν πασπαλίζουμε την ψιλοκομμένη κάπαρη η το τριμμένο αγγουράκι τουρσί
  3. Πάνω τους τοποθετούμε τον καπνιστό σολομό και τις πουδράρουμε με λίγο πιπέρι
  4. Κλείνουμε και μεβρανάρουμε το σάντουιτς (εάν υπάρχει τρίγωνη πλαστική θήκη μπορούμε να το κόψουμε διαγωνίως και να το αποθηκεύσουμε μέσα σε αυτήν)