Τοστ Ζην με Ψητό Κοτόπουλο & Άλειμμα Αρωματικής Μαγιονέζας (light)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ

Τοστ Ζην με Ψητό Κοτόπουλο & Άλειμμα Αρωματικής Μαγιονέζας (light)

ΥΛΙΚΑ

Για το τοστ Ζην

Για το ξινό προζύμι

Για τη γέμιση

  • άλειμμα αρωματικής μαγιονέζας χαμηλών λιπαρών
  • φύλλο μαρουλιού
  • λεπτές φετούλες από φρέσκο ψημένο κοτόπουλο η γαλοπούλα καπνιστή η κατεψυγμένα φιλετάκια κοτόπουλο κομμένα κατά μήκος στην μέση
  • φέτα από τυρί χαμηλών λιπαρών

Για το άλειμμα

  • 4 κουτ.σούπας μαγιονέζα (25% λιπαρά)
  • χυμός από και ξύσμα από 1 μοσχολέμονο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη άχνη
  • ανάλογο πιπέρι μαύρο
  • Διάρκεια ζωής μείγματος 3 μέρες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ξινό προζύμι

  1. Ζυμώνουμε στην 1η ταχύτητα για 10 λεπτά και στη συνέχεια το τοποθετούμε σε κλειστό κουβά σε οποιοδήποτε χώρο εκτός ψυγείου
  2. Χρήση αυτού μετά από 24 ώρες τουλάχιστον

Για τις φέτες τοστ Ζην

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 3 λεπτά στην 1η ταχύτητα και για περίπου 5 - 7 λεπτά στη 2η ταχύτητα
  2. Κατευθείαν κόβουμε ζύμη 1.200 γρ. για φόρμα του τόστ 600 γρ.
  3. Στοφάρουμε για περίπου 50 - 60 λεπτά (προτού η ζύμη φθάσει στο χείλος της φόρμας)
  4. Σκεπάζουμε με καπάκι και φουρνίζουμε με ατμούς στους 210°C για 50 λεπτά τουλάχιστον
  5. Αφού ψηθεί και κρυώσει καλά, το κόβουμε στη μηχανή του τοστ

Για τη γέμιση

  1. Καρυκεύουμε τα στήθη από το κοτόπουλο με ελαιόλαδο , αλάτι και πιπέρι μαζί με λίγη ρίγανη , ψήνουμε σε φούρνο στους 180°C .
  2. Κατόπιν όταν ψηθούν βάζουμε τα ψημένα στήθη από το κοτόπουλο στο ψυγείο να κρυώσουν καλά .
  3. Εάν το κατάστημα διαθέτη ζαμπονομηχανή κόβουμε σε λεπτές φέτες το κοτόπουλο , διαφορετικά με το μαχαίρι σε λοξές ψιλές φέτες .
  4. Αλείφουμε την αρωματική μαγιονέζα και στις δύο φέτες ( η ποσότητα να μην ξεπερνάει τα 40 γρ.)
  5. Τοποθετούμε το μαρούλι και πάνω από το μαρούλι τις φέτες από το κοτόπουλο
  6. Πάνω από το κοτόπουλο βάζουμε το τυρί χαμηλών λιπαρών
  7. Κλείνουμε και μεβρανάρουμε το σάντουιτς (εάν υπάρχει τρίγωνη πλαστική θήκη μπορούμε να το κόψουμε διαγωνίως και να το αποθηκεύσουμε μέσα σε αυτήν)

Άλευρα Πολυτελείας

Τοστ Ζην με Ψητό Κοτόπουλο & Άλειμμα Αρωματικής Μαγιονέζας (light)

Loulis Mills-Ρεκόρ Φρυγανιάς

ΥΛΙΚΑ

Για το τοστ Ζην

Για το ξινό προζύμι

Για τη γέμιση

  • άλειμμα αρωματικής μαγιονέζας χαμηλών λιπαρών
  • φύλλο μαρουλιού
  • λεπτές φετούλες από φρέσκο ψημένο κοτόπουλο η γαλοπούλα καπνιστή η κατεψυγμένα φιλετάκια κοτόπουλο κομμένα κατά μήκος στην μέση
  • φέτα από τυρί χαμηλών λιπαρών

Για το άλειμμα

  • 4 κουτ.σούπας μαγιονέζα (25% λιπαρά)
  • χυμός από και ξύσμα από 1 μοσχολέμονο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη άχνη
  • ανάλογο πιπέρι μαύρο
  • Διάρκεια ζωής μείγματος 3 μέρες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ξινό προζύμι

  1. Ζυμώνουμε στην 1η ταχύτητα για 10 λεπτά και στη συνέχεια το τοποθετούμε σε κλειστό κουβά σε οποιοδήποτε χώρο εκτός ψυγείου
  2. Χρήση αυτού μετά από 24 ώρες τουλάχιστον

Για τις φέτες τοστ Ζην

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 3 λεπτά στην 1η ταχύτητα και για περίπου 5 - 7 λεπτά στη 2η ταχύτητα
  2. Κατευθείαν κόβουμε ζύμη 1.200 γρ. για φόρμα του τόστ 600 γρ.
  3. Στοφάρουμε για περίπου 50 - 60 λεπτά (προτού η ζύμη φθάσει στο χείλος της φόρμας)
  4. Σκεπάζουμε με καπάκι και φουρνίζουμε με ατμούς στους 210°C για 50 λεπτά τουλάχιστον
  5. Αφού ψηθεί και κρυώσει καλά, το κόβουμε στη μηχανή του τοστ

Για τη γέμιση

  1. Καρυκεύουμε τα στήθη από το κοτόπουλο με ελαιόλαδο , αλάτι και πιπέρι μαζί με λίγη ρίγανη , ψήνουμε σε φούρνο στους 180°C .
  2. Κατόπιν όταν ψηθούν βάζουμε τα ψημένα στήθη από το κοτόπουλο στο ψυγείο να κρυώσουν καλά .
  3. Εάν το κατάστημα διαθέτη ζαμπονομηχανή κόβουμε σε λεπτές φέτες το κοτόπουλο , διαφορετικά με το μαχαίρι σε λοξές ψιλές φέτες .
  4. Αλείφουμε την αρωματική μαγιονέζα και στις δύο φέτες ( η ποσότητα να μην ξεπερνάει τα 40 γρ.)
  5. Τοποθετούμε το μαρούλι και πάνω από το μαρούλι τις φέτες από το κοτόπουλο
  6. Πάνω από το κοτόπουλο βάζουμε το τυρί χαμηλών λιπαρών
  7. Κλείνουμε και μεβρανάρουμε το σάντουιτς (εάν υπάρχει τρίγωνη πλαστική θήκη μπορούμε να το κόψουμε διαγωνίως και να το αποθηκεύσουμε μέσα σε αυτήν)