Αμερικάνικα Donuts
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Αμερικάνικα Donuts

ΥΛΙΚΑ

  • 600 γρ. Super Αμερικής
  • 400 γρ. Τύπου 55%
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 15 γρ. αλάτι
  • 480 γρ. αυγά
  • 120 γρ. νωπό γάλα
  • 120 γρ. μαργαρίνη κίτρινη αρωματική
  • 1 γρ. βανίλια ή σκόνη βουτύρου
  • 40 γρ. χρυσή μαγιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αφού διαλύσουμε χτυπώντας με σύρμα την ζάχαρη, το αλάτι, τα αυγά και τα 80 γρ. γάλα, ρίχνουμε στο μίξερ το αλεύρι, την μαγιά και το υπόλοιπο γάλα, χτυπώντας στην 1η ταχύτητα για 2'.
  2. Στη συνέχεια, στην 2η ταχύτητα για όσο χρόνο χρειαστεί, μέχρι να ζυμωθεί καλά (περίπου 6-7').
  3. Ξεκουράζουμε την ζύμη για 45-60', σκεπασμένη με νάιλον σε ζεστό μέρος.
  4. Την απλώνουμε με βοήθεια αλεύρου, την ανοίγουμε ελαφρά με τον πλάστη.
  5. Κόβουμε με κουπάτ και στοφάρουμε για 50-60 λεπτά.
  6. Τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές στους 170°C για 2-3'.
ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Άλευρα Πολυτελείας

Αμερικάνικα Donuts

Loulis Mills-Super Αμερικής

ΥΛΙΚΑ

  • 600 γρ. Super Αμερικής
  • 400 γρ. Τύπου 55%
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 15 γρ. αλάτι
  • 480 γρ. αυγά
  • 120 γρ. νωπό γάλα
  • 120 γρ. μαργαρίνη κίτρινη αρωματική
  • 1 γρ. βανίλια ή σκόνη βουτύρου
  • 40 γρ. χρυσή μαγιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αφού διαλύσουμε χτυπώντας με σύρμα την ζάχαρη, το αλάτι, τα αυγά και τα 80 γρ. γάλα, ρίχνουμε στο μίξερ το αλεύρι, την μαγιά και το υπόλοιπο γάλα, χτυπώντας στην 1η ταχύτητα για 2'.
  2. Στη συνέχεια, στην 2η ταχύτητα για όσο χρόνο χρειαστεί, μέχρι να ζυμωθεί καλά (περίπου 6-7').
  3. Ξεκουράζουμε την ζύμη για 45-60', σκεπασμένη με νάιλον σε ζεστό μέρος.
  4. Την απλώνουμε με βοήθεια αλεύρου, την ανοίγουμε ελαφρά με τον πλάστη.
  5. Κόβουμε με κουπάτ και στοφάρουμε για 50-60 λεπτά.
  6. Τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές στους 170°C για 2-3'.