Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Χριστόψωμο

Χριστόψωμο

Εκτέλεση

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 4' στη 1η ταχύτητα και 3' στη 2η ταχύτητα.
  2. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 25' και στη συνέχεια ζυμώνουμε για 4' στη 2η ταχύτητα.
  3. Ξεκουράζουμε για 10' και κόβουμε και πλάθουμε σε καρβέλι.
  4. Ξεκουράζουμε 10', πατάμε και ανοίγουμε με τον πλάστη στο επιθυμητό μέγεθος.
  5. Στη συνέχεια, από την ίδια ζύμη κόβουμε κορδόνι για να φτιάξουμε τον σταυρό.
  6. Περνάμε με αυγόνερο και σουσάμι.
  7. Στοφάρουμε για 40-50' και φουρνίζουμε για 50' με πολλούς ατμούς στους 205°C.